Moerbei menu

Gemarineerde coquille, crème van jalapeño, komkommer, rettich
en een vinaigrette van karnemelk

of
Luchtige mousse van kippenlever, vijgen, crème van rode port en krokant van kippenhuid
of
Flan van ponzu, gekarameliseerde walnoten, groene appel, witlof en een schuim van kropsla
of
Oesters: Zeeuwse platte  
2 st. cru, 2 st. gegratineerd met café beurre de Paris en 2 st. op Thaise wijze geserveerd
‘Te bestellen als voor of tussengerecht’ (supplement + €19,50)

***

 Zacht gegaarde forel, gelakte paling, knolselderij en een saus van verveine met paling
of

Ravioli van ossenstaart, krokant gebakken zwezerik, crème van artisjok
en een vinaigrette van truffel

of
Hartige cake van zeewier, crème van szechuan en algen, zeevenkel
en een saus van kombu

***

Op de huid gebakken snoekbaars met romige zuurkool, crème van kastanje, shii take
en een beurre blanc met foelie
of
Gebakken tarbot, krokant van mosterd, zoetzure spitskool, koolrabi
en een beurre blanc met kurbis (supplement + €10,00)

of
Rosé gebraden Dombes eend, pommes anna met confit de canard, bereidingen van wortel
en eigen jus met rozemarijn
of
Spitskool, karamel van koolrabi, gebakken sponszwam, krokant van oude Leidsche
en een saus van mosterd met pernod

***

Variatie van kwaliteits kazen
kaas ipv dessert supplement € 5,00

of
Combinatie van Vacherin en Epoisse, schuim van koffie en een crème van aardpeer

***

Bread & butter, sinaasappel, witte chocolade en ijs van vanille
of
Krokant van chocolade met pistache, bereidingen van banaan en ijs van tonkabonen

                           3 gangen                           € 75,00 (alleen lunch)

4 gangen                              € 92,50

5 gangen                            € 102,50

  Wijnarrangement                            €  11,50 per glas
                                                               

*Wij attenderen u erop dat we ons uiterste best doen om aan uw wensen te voldoen,
maar kunnen niet garanderen dat er geen sporen of resten aanwezig zullen zijn.
Sommige allergieën zijn zo ernstig dat wij hier geen toezeggingen in kunnen- of durven doen.

Zowel de á la carte gerechten, als de uit verschillende gangen bestaande menu’s, worden regelmatig vernieuwd. Wij gebruiken louter verse ingrediënten voor onze vlees- vis en vegetarische gerechten. Daarbij laten we ons leiden door de seizoenen. Schieten bijvoorbeeld de asperges uit de grond, dan spelen wij daar direct op in bij de samenstelling van de menukaart.

In onze visgerechten is een belangrijke rol weggelegd voor vis uit de Noordzee, zoals tong, tarbot en kreeft. Hollands zuiglam, direct afkomstig uit de polder, is een favoriet van de chef, als het om vleesgerechten gaat.

De spijzen die wij met zorg, vakmanschap en passie bereiden in de keuken van restaurant De Moerbei, hebben hun basis in de Franse haute cuisine. Daarnaast vinden ook Aziatische en andere gastronomische invloeden hun weg naar onze keuken.

Naast ons menu á la carte serveren wij dagelijks menu’s van wisselende samenstelling :

Dieetwensen en allergieën

Uiteraard kunnen wij rekening houden met uw dieetwensen en/ of voedselallergieën, maar alleen wanneer u dit voorafgaand aan uw reservering met ons bespreekt. Het kan echter voorkomen dat de menu’s, door de aanpassing(en), niet dezelfde smaaksensatie’s geven als onze reguliere menu’s.

Wij attenderen u erop dat we ons uiterste best doen om aan uw wensen te voldoen, maar kunnen niet garanderen dat er geen sporen of resten aanwezig zullen zijn. Sommige allergiën zijn zo ernstig dat wij hier geen toezeggingen in kunnen- of durven doen.