Moerbei menu

Canadese kreeft, luchtige mousse van bouillabaisse, krokant van sesam
en bereidingen van meloen

of
Rouleau van eendenborst, terrine van kippenlever, mosterd, crème van piccalilly
en krokant van rogge

of
Flan van ponzu, gekarameliseerde walnoten, groene appel, witlof en een schuim van kropsla
of
Oesters: Ierse Fine de Claires
2st. Cru, 2st. bereid met Manzanilla en dille, 2st. bereid met yuzu en miso
‘Te bestellen als voor of tussengerecht’ (supplement + €12,50)

***

 Zacht gegaarde forel, gelakte paling, knolselderij en een saus van verveine met paling
of

Kwartel en croûte, duxelles van paddestoelen, ibericoham, vinaigrette van morilles
of
Krokant gebakken stengelsla, gemarineerde rettich, ingelegde sjalot
en een schuim van boemboe Bali

***

Op zuurdesem gebakken scholfilet, cordyceps, radijs komkommer
en een beurre blanc met dille

of
  Gebakken tarbot, kreeft, asperges en een beurre blanc met dashi
(supplement + €10,00)

of
Canneloni met ossenstaart, krokant gebakken zwezerik, gelakte kalfswang, prei, snijboon
en een saus van laurier

of
Panna cotta van Parmezaanse kaas, groene asperges, tuinbonen
en een saus van asperges met hazelnoot

***

Variatie van kwaliteits kazen
kaas ipv dessert supplement € 5,00

of
Tarte tatin met calvados, Rocchetta (koe-/schaap-/geitenkaas) en appel

***

Dessert van kersen met chocolade
of
Dessert van framboos

                           3 gangen                           € 75,00 (alleen lunch)

4 gangen                              € 92,50

5 gangen                            € 102,50

  Wijnarrangement                            €  11,50 per glas
                                                               

*Wij attenderen u erop dat we ons uiterste best doen om aan uw wensen te voldoen,
maar kunnen niet garanderen dat er geen sporen of resten aanwezig zullen zijn.
Sommige allergieën zijn zo ernstig dat wij hier geen toezeggingen in kunnen- of durven doen.

Zowel de á la carte gerechten, als de uit verschillende gangen bestaande menu’s, worden regelmatig vernieuwd. Wij gebruiken louter verse ingrediënten voor onze vlees- vis en vegetarische gerechten. Daarbij laten we ons leiden door de seizoenen. Schieten bijvoorbeeld de asperges uit de grond, dan spelen wij daar direct op in bij de samenstelling van de menukaart.

In onze visgerechten is een belangrijke rol weggelegd voor vis uit de Noordzee, zoals tong, tarbot en kreeft. Hollands zuiglam, direct afkomstig uit de polder, is een favoriet van de chef, als het om vleesgerechten gaat.

De spijzen die wij met zorg, vakmanschap en passie bereiden in de keuken van restaurant De Moerbei, hebben hun basis in de Franse haute cuisine. Daarnaast vinden ook Aziatische en andere gastronomische invloeden hun weg naar onze keuken.

Naast ons menu á la carte serveren wij dagelijks menu’s van wisselende samenstelling :

Dieetwensen en allergieën

Uiteraard kunnen wij rekening houden met uw dieetwensen en/ of voedselallergieën, maar alleen wanneer u dit voorafgaand aan uw reservering met ons bespreekt. Het kan echter voorkomen dat de menu’s, door de aanpassing(en), niet dezelfde smaaksensatie’s geven als onze reguliere menu’s.

Wij attenderen u erop dat we ons uiterste best doen om aan uw wensen te voldoen, maar kunnen niet garanderen dat er geen sporen of resten aanwezig zullen zijn. Sommige allergiën zijn zo ernstig dat wij hier geen toezeggingen in kunnen- of durven doen.