Menu’s

Zowel de á la carte gerechten, als de uit verschillende gangen bestaande menu’s, worden regelmatig vernieuwd. Wij gebruiken louter verse ingrediënten voor onze vlees- vis en vegetarische gerechten. Daarbij laten we ons leiden door de seizoenen. Schieten bijvoorbeeld de asperges uit de grond, dan spelen wij daar direct op in bij de samenstelling van de menukaart.

In onze visgerechten is een belangrijke rol weggelegd voor vis uit de Noordzee, zoals tong, tarbot en kreeft. Hollands zuiglam, direct afkomstig uit de polder, is een favoriet van de chef, als het om vleesgerechten gaat.

De spijzen die wij met zorg, vakmanschap en passie bereiden in de keuken van restaurant De Moerbei, hebben hun basis in de Franse haute cuisine. Daarnaast vinden ook Aziatische en andere gastronomische invloeden hun weg naar onze keuken.

Naast ons menu á la carte serveren wij dagelijks menu’s van wisselende samenstelling :

  • Moerbei 3 gangen lunch 49,50 euro

  • Moerbei 4 gangen diner 72,50 euro

  • Moerbei 5 gangen diner 82,50 euro

  • Moerbei 6 gangen diner 92,50 euro

Moerbei menu

Tartaar van zeebaars en oester met zeekraal, zoetzure gemarineerde groenten en een crème van jalapenos

***

Gebakken scholfilet met een crème van geroosterde paprika en tandori kruiden, tartaar van coquille Saint Jacques en een saus van sereh

***

** Gebakken ganzenlever met een chutney van mango, kalfsjus met een vleugje gember

***

Diverse bereidingen van kalf, krokant gebakken zwezerik, stoof van sukade, cromesquis van kalfstong en jus van gepofte sjalot

***

** Assortiment van kaas

of

Warm appeltaartje met dronken zwaluw, schuim van gember en krokante rozemarijn

***

Luchtige mousse en sorbet van vossenbes met kruidkoek, Iraanse pistache en Hollandse kers

  ( 4 gangen ) 72,50

**( 5 gangen ) 82,50

**( 6 gangen ) 92,50

Het is niet uitgesloten dat onze gerechten allergenen bevatten. Vraag advies aan de bediening.