Menu’s

Zowel de á la carte gerechten, als de uit verschillende gangen bestaande menu’s, worden regelmatig vernieuwd. Wij gebruiken louter verse ingrediënten voor onze vlees- vis en vegetarische gerechten. Daarbij laten we ons leiden door de seizoenen. Schieten bijvoorbeeld de asperges uit de grond, dan spelen wij daar direct op in bij de samenstelling van de menukaart.

In onze visgerechten is een belangrijke rol weggelegd voor vis uit de Noordzee, zoals tong, tarbot en kreeft. Hollands zuiglam, direct afkomstig uit de polder, is een favoriet van de chef, als het om vleesgerechten gaat.

De spijzen die wij met zorg, vakmanschap en passie bereiden in de keuken van restaurant De Moerbei, hebben hun basis in de Franse haute cuisine. Daarnaast vinden ook Aziatische en andere gastronomische invloeden hun weg naar onze keuken.

Naast ons menu á la carte serveren wij dagelijks menu’s van wisselende samenstelling :

  • Moerbei 3 gangen lunch 49,50 euro

  • Moerbei 4 gangen diner 72,50 euro

  • Moerbei 5 gangen diner 82,50 euro

  • Moerbei 6 gangen diner 92,50 euro

Moerbei menu

Licht geroosterde bluefin tonijn met tempura van langoustine en een canneloni van gemarineerde groenten en wasabi mayonaise

***

Gebakken heilbot met pangsit goreng, chutney van mango en een beurre blanc sereh saus

***

** Krokant gebakken kalfszwezerik geserveerd op een salade van artisjok, aardappel met een vinaigrette van morieljes

***

Proeverij van Hollands zuiglam met taartje van aubergine en geroosterde paprika met een  jus van licht gerookte knoflook

***

** Assortiment van kaas

of

**Terrine van eendenlever met munster en krokante suikerbrood en appelstroop

***

Bread&butter met lambada aardbeien en gemarineerde rabarber en ijs van gekarameliseerde witte chocolade

  ( 4 gangen ) 72,50

**( 5 gangen ) 82,50

**( 6 gangen ) 92,50

Het is niet uitgesloten dat onze gerechten allergenen bevatten. Vraag advies aan de bediening.