Menu’s

Zowel de á la carte gerechten, als de uit verschillende gangen bestaande menu’s, worden regelmatig vernieuwd. Wij gebruiken louter verse ingrediënten voor onze vlees- vis en vegetarische gerechten. Daarbij laten we ons leiden door de seizoenen. Schieten bijvoorbeeld de asperges uit de grond, dan spelen wij daar direct op in bij de samenstelling van de menukaart.

In onze visgerechten is een belangrijke rol weggelegd voor vis uit de Noordzee, zoals tong, tarbot en kreeft. Hollands zuiglam, direct afkomstig uit de polder, is een favoriet van de chef, als het om vleesgerechten gaat.

De spijzen die wij met zorg, vakmanschap en passie bereiden in de keuken van restaurant De Moerbei, hebben hun basis in de Franse haute cuisine. Daarnaast vinden ook Aziatische en andere gastronomische invloeden hun weg naar onze keuken.

Naast ons menu á la carte serveren wij dagelijks menu’s van wisselende samenstelling :

  • Moerbei 3 gangen lunch 49,50 euro

  • Moerbei 4 gangen diner 72,50 euro

  • Moerbei 5 gangen diner 82,50 euro

  • Moerbei 6 gangen diner 92,50 euro

Moerbei menu

Aziatische kreeftensalade met paksoi, edamame boontjes, chuka wakame geserveerd met tempura van kreeft, spicy mango en Thaise yoghurt

***

Gegrilde tarbot met een relish van komkommer, olie van Oost Indische kers, crème van jalapeño en beurre blanc met een hint van oester

***

** Noordzeetong gestoofd in groene kruiden met compote van sjalot en Hollandaise

***

Rosé gebraden Barberie eend met een springroll gevuld met geconfijte bout, peultjes en jus van gevogelte

***

** Variatie van kwaliteits kazen

***

Croustillant van amandelen met Hollandse kersen, crème van verbena en ijs van kriekbier

  ( 4 gangen ) 72,50

**( 5 gangen ) 82,50

**( 6 gangen ) 92,50

Het is niet uitgesloten dat onze gerechten allergenen bevatten. Vraag advies aan de bediening.