Menu’s

Zowel de á la carte gerechten, als de uit verschillende gangen bestaande menu’s, worden regelmatig vernieuwd. Wij gebruiken louter verse ingrediënten voor onze vlees- vis en vegetarische gerechten. Daarbij laten we ons leiden door de seizoenen. Schieten bijvoorbeeld de asperges uit de grond, dan spelen wij daar direct op in bij de samenstelling van de menukaart.

In onze visgerechten is een belangrijke rol weggelegd voor vis uit de Noordzee, zoals tong, tarbot en kreeft. Hollands zuiglam, direct afkomstig uit de polder, is een favoriet van de chef, als het om vleesgerechten gaat.

De spijzen die wij met zorg, vakmanschap en passie bereiden in de keuken van restaurant De Moerbei, hebben hun basis in de Franse haute cuisine. Daarnaast vinden ook Aziatische en andere gastronomische invloeden hun weg naar onze keuken.

Naast ons menu á la carte serveren wij dagelijks menu’s van wisselende samenstelling :

  • Moerbei 3 gangen lunch 49,50 euro

  • Moerbei 4 gangen diner 72,50 euro

  • Moerbei 5 gangen diner 82,50 euro

  • Moerbei 6 gangen diner 92,50 euro

Moerbei menu

Gemarineerde Coquille Saint Jacques met gekonfijte eendenlever, crème van artisjok en een vinaigrette van ansjovis

***

Gebakken skreifilet met een ravioli van knolselderij en een romige saus van knolselderij

***

** Gebakken ganzenlever met een chutney van mango en een jus van kalf met een vleugje gember

***

Rose gebraden Spaanse black Angus entrecote met gestoofde zilver ui en een jus van rode wijn

***

** Assortiment van kaas

Of

In rode port gemarineerde Stilton met brioche en een compote van rode ui

***

Taartje van vossenbessen en steranijs, ijs van cassisbessen, meringue van limoen en krokant van chocolade

  ( 4 gangen ) 72,50

**( 5 gangen ) 82,50

**( 6 gangen ) 92,50

Het is niet uitgesloten dat onze gerechten allergenen bevatten. Vraag advies aan de bediening.