Moerbei menu

Canadese kreeft, gazpacho van watermeloen en tomaat, crème van lavas
en een krokant van sesam

of
Met koffie gepekelde runderlende verpakt in rettich, Meloesuitjes, crème van mosterd
of
In gele curry gegaarde asperge, salade van asperge en artisjok, vinaigrette van dille,
crumble van cashewnoot
of
Fine de Claire oesters
2 op Aziatische wijze, 2 met beurre blanc en kaviaar en 2 rauw geserveerd
‘Te bestellen als voor of tussengerecht’ (supplement + €17,50)

***

** Op de huid gebakken zeebaars, risotto met bieslook, honingtomaatjes
en een saus van saffraan
of

** Slow cooked shortrib van het kalf met ossenworst, boontjes en saus van sambai
of
** Gnocchi, kimchi van witte kool, spaghetti van koolrabi en een saus van daslook

***

Op de huid gebakken schelvis met hand gepelde Hollandse garnalen,
gemarineerde venkel en saus Bouillabaisse
of
Gebakken tarbot met zoetzure witlof, een oester Beurre Blanc saus,
gepocheerde oester en 10 gram Osetra kaviaar van Anna Dutch (supplement + €19,50)
of
Hollandse zuiglam, rouleau van de rug filet met trompette de la mort, schuim van kerrie
en een saus van zwarte knoflook

of
Gebakken groene asperges, flan en krokant van Parmezaanse kaas, amandelen,
Eikhaas paddenstoelen en een saus van gerookte paprika

***

Variatie van kwaliteits kazen
kaas ipv dessert supplement € 4,50

of
Blue Stilton, chutney van rode ui en vijg, schuim en gelei van rode port

***

Hollandse aardbeien, rabarber, cremeux van advocaat met ijs van pistache
of
Schuim van amaretto, crème van mascarpone, ijs en saus gemaakt van koffie

                              3 gangen                             € 72,50 (alleen lunch excl. gerechten met **)

4 gangen                             € 85,00

5 gangen                             € 97,50

 

*Wij attenderen u erop dat we ons uiterste best doen om aan uw wensen te voldoen,
maar kunnen niet garanderen dat er geen sporen of resten aanwezig zullen zijn.
Sommige allergieën zijn zo ernstig dat wij hier geen toezeggingen in kunnen- of durven doen.

Zowel de á la carte gerechten, als de uit verschillende gangen bestaande menu’s, worden regelmatig vernieuwd. Wij gebruiken louter verse ingrediënten voor onze vlees- vis en vegetarische gerechten. Daarbij laten we ons leiden door de seizoenen. Schieten bijvoorbeeld de asperges uit de grond, dan spelen wij daar direct op in bij de samenstelling van de menukaart.

In onze visgerechten is een belangrijke rol weggelegd voor vis uit de Noordzee, zoals tong, tarbot en kreeft. Hollands zuiglam, direct afkomstig uit de polder, is een favoriet van de chef, als het om vleesgerechten gaat.

De spijzen die wij met zorg, vakmanschap en passie bereiden in de keuken van restaurant De Moerbei, hebben hun basis in de Franse haute cuisine. Daarnaast vinden ook Aziatische en andere gastronomische invloeden hun weg naar onze keuken.

Naast ons menu á la carte serveren wij dagelijks menu’s van wisselende samenstelling :

Dieetwensen en allergieën

Uiteraard kunnen wij rekening houden met uw dieetwensen en/ of voedselallergieën, maar alleen wanneer u dit voorafgaand aan uw reservering met ons bespreekt. Het kan echter voorkomen dat de menu’s, door de aanpassing(en), niet dezelfde smaaksensatie’s geven als onze reguliere menu’s.

Wij attenderen u erop dat we ons uiterste best doen om aan uw wensen te voldoen, maar kunnen niet garanderen dat er geen sporen of resten aanwezig zullen zijn. Sommige allergiën zijn zo ernstig dat wij hier geen toezeggingen in kunnen- of durven doen.