MOERBEI MENU

Bereidingen van zeebaars met zoetzure koolrabi, vichyssoise en een crème van bieslook
of
Steak tartaar met rode & gele biet, terrine van eendenlever en een crème van zwarte knoflook
of
Japanse rettich met tofu, crème van Boemboe Bali, vinaigrette van sambai
met een gel van ponzu en rammenas

***

** Gebakken coquille met een bouillon van Pata Negra en een schuim van zwarte rijst
of

** Krokant gebakken zwezerik met een salade van kalfstong, artisjok, rode ui, haricots verts
en een saus van sjalotten

of
** Gegratineerde schorseneren met een crème van bieslook, beukenzwam,
vinaigrette van morilles en geschaafde Belper Knolle

***

In Beurre Noisette gebakken tarbot met een saus van bouillabaisse, venkelstoof, rouille,
in kummel gegaarde wortel en monniksbaard
of
Rosé gebraden Barbarie eend met een karamel van amandel en korianderzaad,
stoof van de bout, groene kool en een saus van nootmuskaat
of

Fettuccine met verse truffel, gepocheerd eitje, crème van artisjok en geschaafde Parmezaan

***

*Variatie van kwaliteits kazen
(kaas i.p.v. dessert supplement €4,50)

***

Bombe van kokos gevuld met een saus van exotisch fruit, gemarineerde mango,
kokos tuille en sorbetijs van ananas en rum
of
Stapelaar met een cremeux van citroenbasilicum, panna cotta van honing,
crème van witte chocolade & pistache en sorbet van limoen en jasmijn

3 Gangen Moerbei lunch menu                                                   € 65,00 

Uitbreiding met extra tussengerecht **             (4 gangen)      € 77,50

Uitbreiding met extra tussengerecht en kaas   (5 gangen)      € 89,50

Zowel de á la carte gerechten, als de uit verschillende gangen bestaande menu’s, worden regelmatig vernieuwd. Wij gebruiken louter verse ingrediënten voor onze vlees- vis en vegetarische gerechten. Daarbij laten we ons leiden door de seizoenen. Schieten bijvoorbeeld de asperges uit de grond, dan spelen wij daar direct op in bij de samenstelling van de menukaart.

In onze visgerechten is een belangrijke rol weggelegd voor vis uit de Noordzee, zoals tong, tarbot en kreeft. Hollands zuiglam, direct afkomstig uit de polder, is een favoriet van de chef, als het om vleesgerechten gaat.

De spijzen die wij met zorg, vakmanschap en passie bereiden in de keuken van restaurant De Moerbei, hebben hun basis in de Franse haute cuisine. Daarnaast vinden ook Aziatische en andere gastronomische invloeden hun weg naar onze keuken.

Naast ons menu á la carte serveren wij dagelijks menu’s van wisselende samenstelling :