Moerbei menu
Sashimi van yellow tail, tom yam met yuzu, gemarineerde courgette, komkommer en paprika
of
Met koffie gepekelde runderlende verpakt in rettich, Meloesuitjes, crème van mosterd
of
Gemarineerde bloemkoolzwam, ingelegde rettich, crème van burrata, landkaviaar
en krokant van nori
of
Oesters: Zeeuwse platte
2 st. cru, 2 st. gegratineerd met café beurre de Paris en 2 st. op Thaise wijze geserveerd
‘Te bestellen als voor of tussengerecht’ (supplement + €19,50)
***
Gebakken langoustine, ravioli gevuld met snoekbaars en artisjok en saus van langoustine
of
Gelakte zwezerik, gegrilde aubergine, miso, sinaasappel en een beurre blanc met sesam
of
Open ravioli van rode biet, wortel, crème van knolselderij, crunch van hazelnoot
en schuimige saus van rode biet
***
Gegrilde zeetong, gelakte paling, crème van doperwt, dubbel gedopte tuinbonen,
saus van verveine
of
Gebakken tarbot met zoetzure witlof, een oester Beurre Blanc saus,
gepocheerde oester en 10 gram kaviaar van Anna Dutch (supplement + €19,50)
of
Gebakken reebout, schorseneren, Hokkaido pompoen, koning boleet
met een saus bordelaise
of
Fregola, cèpes, cantharellen, truffel, gemarineerde sjalot en saus van cèpes
***
Variatie van kwaliteits kazen
kaas ipv dessert supplement € 5,00
of
Blue Stilton, chutney van rode ui en vijg, schuim en gelei van rode port
***
Tartelette, crème van zwarte bessen, bramen en sorbet van zwarte bessen
of
Schuim van amaretto, crème van mascarpone, ijs en saus gemaakt van koffie
3 gangen € 72,50 (alleen lunch)
4 gangen € 87,50
5 gangen € 99,50
*Wij attenderen u erop dat we ons uiterste best doen om aan uw wensen te voldoen,
maar kunnen niet garanderen dat er geen sporen of resten aanwezig zullen zijn.
Sommige allergieën zijn zo ernstig dat wij hier geen toezeggingen in kunnen- of durven doen.
Zowel de á la carte gerechten, als de uit verschillende gangen bestaande menu’s, worden regelmatig vernieuwd. Wij gebruiken louter verse ingrediënten voor onze vlees- vis en vegetarische gerechten. Daarbij laten we ons leiden door de seizoenen. Schieten bijvoorbeeld de asperges uit de grond, dan spelen wij daar direct op in bij de samenstelling van de menukaart.
In onze visgerechten is een belangrijke rol weggelegd voor vis uit de Noordzee, zoals tong, tarbot en kreeft. Hollands zuiglam, direct afkomstig uit de polder, is een favoriet van de chef, als het om vleesgerechten gaat.
De spijzen die wij met zorg, vakmanschap en passie bereiden in de keuken van restaurant De Moerbei, hebben hun basis in de Franse haute cuisine. Daarnaast vinden ook Aziatische en andere gastronomische invloeden hun weg naar onze keuken.
Naast ons menu á la carte serveren wij dagelijks menu’s van wisselende samenstelling :
Dieetwensen en allergieën
Uiteraard kunnen wij rekening houden met uw dieetwensen en/ of voedselallergieën, maar alleen wanneer u dit voorafgaand aan uw reservering met ons bespreekt. Het kan echter voorkomen dat de menu’s, door de aanpassing(en), niet dezelfde smaaksensatie’s geven als onze reguliere menu’s.
Wij attenderen u erop dat we ons uiterste best doen om aan uw wensen te voldoen, maar kunnen niet garanderen dat er geen sporen of resten aanwezig zullen zijn. Sommige allergiën zijn zo ernstig dat wij hier geen toezeggingen in kunnen- of durven doen.