Moerbei menu

Canadese kreeft met meloen, sesam kletskop en verveine
of
Rouleau de Veau met gerookte amandel, krokante aardpeer,
artisjok en een frisse rucola Beurre Blanc
of
Bonbon van tomaat met bleekselderij, crumble van olijf en ijs van mosterd
of
Fine de Claire oesters
2 op Aziatische wijze, 2 met beurre blanc en kaviaar en 2 rauw geserveerd
‘Te bestellen als voor of tussengerecht’ (supplement + €15,-)

***

** Op de huid gebakken zeebaars met antiboise, krokante Loligo en saus van paprika
of

** Krokante zwezerik en kalfssukade, chutney van pompoen en saus van foelie
of
** Flan van Gruyère met gepofte koolrabi, crème van knolselderij, krokant van Parmezaan
en een bouillon van gebrande ui

***

In Beurre Noisette gebakken tarbot met een saus van bouillabaisse, venkelstoof,
rouille en in kummel gegaarde wortel
of
Rose gebraden Anjou duif, paddenstoelen, crème van miso en saus van Szechuan
of
Rouleau van prei, gekonfijte en gemarineerde venkel, crème en krokant van kikkererwten,
portobello en een beurre blanc met dille

***

** Variatie van kwaliteits kazen
kaas ipv dessert supplement € 4,50

***

Soufflé van zwarte bessen met sorbet van pure chocolade
of
Gemarineerde perzik met ijs van amandelen, saus van bramen en schuim van chocolade

                        3 gangen                             € 67,50 (alleen lunch)

4 gangen                             € 79,50

5 gangen                             € 92,50

Zowel de á la carte gerechten, als de uit verschillende gangen bestaande menu’s, worden regelmatig vernieuwd. Wij gebruiken louter verse ingrediënten voor onze vlees- vis en vegetarische gerechten. Daarbij laten we ons leiden door de seizoenen. Schieten bijvoorbeeld de asperges uit de grond, dan spelen wij daar direct op in bij de samenstelling van de menukaart.

In onze visgerechten is een belangrijke rol weggelegd voor vis uit de Noordzee, zoals tong, tarbot en kreeft. Hollands zuiglam, direct afkomstig uit de polder, is een favoriet van de chef, als het om vleesgerechten gaat.

De spijzen die wij met zorg, vakmanschap en passie bereiden in de keuken van restaurant De Moerbei, hebben hun basis in de Franse haute cuisine. Daarnaast vinden ook Aziatische en andere gastronomische invloeden hun weg naar onze keuken.

Naast ons menu á la carte serveren wij dagelijks menu’s van wisselende samenstelling :


Dieetwensen en allergieën

Uiteraard kunnen wij rekening houden met uw dieetwensen en/ of voedselallergieën, maar alleen wanneer u dit voorafgaand aan uw reservering met ons bespreekt. Het kan echter voorkomen dat de menu’s, door de aanpassing(en), niet dezelfde smaaksensatie’s geven als onze reguliere menu’s.

Wij attenderen u erop dat we ons uiterste best doen om aan uw wensen te voldoen, maar kunnen niet garanderen dat er geen sporen of resten aanwezig zullen zijn. Sommige allergiën zijn zo ernstig dat wij hier geen toezeggingen in kunnen- of durven doen.