Moerbei menu

Terrine van Canadese kreeft en gerookte zalm, venkel en een vinaigrette van saffraan
of
Rillette van eendenbout met een rouleau van eendenlever, gelei van piccalilly
met een krokant van Ras el hanout
of
Japanse rettich met tofu, crème van Boemboe Bali, vinaigrette van sambai
met een gel van ponzu en rammenas
of
Zeeuwse platte oesters 5/0
2 op Aziatische wijze, 2 met beurre blanc en kaviaar en 2 rauw geserveerd
‘Te bestellen als voor of tussengerecht’ (supplement + €15,-)

***

** Licht gerookte gebakken slibtong met bereidingen van komkommer, crème van dille
en saus Beurre Blanc met groene peper
of

** Anjou duif met krokant van zuurdesem & ui, shiitake, crème van miso en saus van Szechuan
of
** Gegratineerde schorseneren met een crème van bieslook, beukenzwam,
vinaigrette van morilles en geschaafde Belper Knolle

***

In Beurre Noisette gebakken tarbot met een saus van bouillabaisse, venkelstoof, rouille,
in kummel gegaarde wortel en monniksbaard
of
Proeverij van Hollands zuiglam met groene asperges, courgette, artisjok,
parel couscous met Piment d’Espelette en een saus van zwarte knoflook
of
Rouleau van prei, gekonfijte en gemarineerde venkel, crème en krokant van kikkererwten,
portobello en een beurre blanc met dille

***

** Variatie van kwaliteits kazen
kaas ipv dessert supplement € 4,50

***

Bombe van kokos gevuld met een saus van exotisch fruit, gemarineerde mango,
kokos tuille en sorbetijs van ananas en rum
of
Hollandse gemarineerde aardbeien & rabarber met een cremeux van Bergamot
en ijs van yoghurt met Earl Grey

                        3 gangen                             € 65,00 (alleen lunch)

4 gangen                             € 77,50

5 gangen                             € 89,50

Zowel de á la carte gerechten, als de uit verschillende gangen bestaande menu’s, worden regelmatig vernieuwd. Wij gebruiken louter verse ingrediënten voor onze vlees- vis en vegetarische gerechten. Daarbij laten we ons leiden door de seizoenen. Schieten bijvoorbeeld de asperges uit de grond, dan spelen wij daar direct op in bij de samenstelling van de menukaart.

In onze visgerechten is een belangrijke rol weggelegd voor vis uit de Noordzee, zoals tong, tarbot en kreeft. Hollands zuiglam, direct afkomstig uit de polder, is een favoriet van de chef, als het om vleesgerechten gaat.

De spijzen die wij met zorg, vakmanschap en passie bereiden in de keuken van restaurant De Moerbei, hebben hun basis in de Franse haute cuisine. Daarnaast vinden ook Aziatische en andere gastronomische invloeden hun weg naar onze keuken.

Naast ons menu á la carte serveren wij dagelijks menu’s van wisselende samenstelling :