Moerbei menu

Gepekelde zeebaars met een vinaigrette van dashi, koolrabi en crème van kimizu
of
Bereidingen van eend met rode biet, gel van Marsala en zoetzure biet
of
Salade van quinoa met spruit, paté van cashewnoot, bonen & miso
en een crème van pijnboompit
of
Fine de Claire oesters
2 op Aziatische wijze, 2 met beurre blanc en kaviaar en 2 rauw geserveerd
‘Te bestellen als voor of tussengerecht’ (supplement + €15,-)

***

** Gebakken coquille met gelakte wortel, schuim van gebrande ui en saus XO
of

** Krokante zwezerik en kalfssukade, chutney van pompoen en saus van foelie
of
** Gebakken Konings ‘St. Jacobs’ paddenstoel met wortel,
schuim van gebrande ui en saus van lavas

***

Noordzeetong en Croûte met duxelles van paddenstoelen, crème van artisjok,
aardpeer, prei en een vinaigrette van truffel
of
Gebakken tarbot met zoetzure witlof, een oester Beurre Blanc saus,
gepocheerde oester en 10 gram Osetra kaviaar van Anna Dutch (supplement + €17,50)
of
Rosé gebraden reebout met zoetzure rode kool, shiitake,
spruiten en saus van Japanse kers
of
Flan van knolselderij met bereidingen van pompoen,
gepocheerd hoeve ei, een jus van cêpes en verse truffel

***

** Variatie van kwaliteits kazen
kaas ipv dessert supplement € 4,50

***

Mandarijn met een cremeux van specerijen & kokos, pinda en ijs van kaneel
of
Appel met karamelsaus en vanille roomijs

                          3 gangen                             € 69,50 (alleen lunch)

4 gangen                             € 82,50

5 gangen                             € 95,00

Zowel de á la carte gerechten, als de uit verschillende gangen bestaande menu’s, worden regelmatig vernieuwd. Wij gebruiken louter verse ingrediënten voor onze vlees- vis en vegetarische gerechten. Daarbij laten we ons leiden door de seizoenen. Schieten bijvoorbeeld de asperges uit de grond, dan spelen wij daar direct op in bij de samenstelling van de menukaart.

In onze visgerechten is een belangrijke rol weggelegd voor vis uit de Noordzee, zoals tong, tarbot en kreeft. Hollands zuiglam, direct afkomstig uit de polder, is een favoriet van de chef, als het om vleesgerechten gaat.

De spijzen die wij met zorg, vakmanschap en passie bereiden in de keuken van restaurant De Moerbei, hebben hun basis in de Franse haute cuisine. Daarnaast vinden ook Aziatische en andere gastronomische invloeden hun weg naar onze keuken.

Naast ons menu á la carte serveren wij dagelijks menu’s van wisselende samenstelling :


Dieetwensen en allergieën

Uiteraard kunnen wij rekening houden met uw dieetwensen en/ of voedselallergieën, maar alleen wanneer u dit voorafgaand aan uw reservering met ons bespreekt. Het kan echter voorkomen dat de menu’s, door de aanpassing(en), niet dezelfde smaaksensatie’s geven als onze reguliere menu’s.

Wij attenderen u erop dat we ons uiterste best doen om aan uw wensen te voldoen, maar kunnen niet garanderen dat er geen sporen of resten aanwezig zullen zijn. Sommige allergiën zijn zo ernstig dat wij hier geen toezeggingen in kunnen- of durven doen.