Zowel de á la carte gerechten, als de uit verschillende gangen bestaande menu’s, worden regelmatig vernieuwd. Wij gebruiken louter verse ingrediënten voor onze vlees- vis en vegetarische gerechten. Daarbij laten we ons leiden door de seizoenen. Schieten bijvoorbeeld de asperges uit de grond, dan spelen wij daar direct op in bij de samenstelling van de menukaart.

In onze visgerechten is een belangrijke rol weggelegd voor vis uit de Noordzee, zoals tong, tarbot en kreeft. Hollands zuiglam, direct afkomstig uit de polder, is een favoriet van de chef, als het om vleesgerechten gaat.

De spijzen die wij met zorg, vakmanschap en passie bereiden in de keuken van restaurant De Moerbei, hebben hun basis in de Franse haute cuisine. Daarnaast vinden ook Aziatische en andere gastronomische invloeden hun weg naar onze keuken.

Naast ons menu á la carte serveren wij dagelijks menu’s van wisselende samenstelling :

DINERMENU

Cannelloni van gerookte en gepekelde tonijn met in miso gelakte tonijn,
atjar van venkel en krokante ui
of
 Tartaar van kalf met crème van saffraan, ingemaakte groenten en langoustine
of
Licht gerookte en gepofte knolselderij met avocado, schuim van Parmezaan, crème van miso

***

Zeebaars met crème van pastinaak en Algea, gelakte aalfilet en XO beurre blanc
of
Gebakken kalfszwezerik met salade van kalfstong en artisjok en een reductie van Madeira
of
Gebakken Konings ‘St. Jacobs’ boleet met saus van lavas, lamsoor en in vlierbloesem
gemarineerde gele mosterdzaadjes

***

Anjou duif met gekonfijt boutje, jus van Calvados & nootmuskaat, structuren van mais
en meiknol
of
Gebakken rode mulfilet met spicy ratatouille, loligootjes, zeekraal en saus paprika
of
Gegratineerde artisjok met asperge, schorseneer, gnocchi en saus van tijm & rozemarijn.

***

*Variatie van kwaliteits kazen

***

‘Hollandse kersen’
cremeux van vanille, rozenbottel gel en sorbet van pure chocolade & bittere sinaasappel
of
“Peche Melba”
gemarineerde perzik met ganache van witte chocolade & Earl grey en Champagne ijs

4 gangen

€ 75,00

Uitbreiding met kaas*                      (5 gangen) € 85,

Wij serveren naast onze wijnkaart ook een wijnarrangement. € 8,75 p/gl