Dinermenu

Bereidingen van tonijn, met een crème van Parmezaan & saffraan, rettich
en een vinaigrette van limoen
of
 Terrine van fazant en eendenlever met abrikozen, crème van vadouvan,
een compote van rode ui en krokant van sjalot
of
Bonbon van tomaat, bleekselderij, pesto van basilicum en ijs van mosterd

***

Gebakken scholfilet met bereidingen van bloemkool, lamsoren, hazelnoot en oester beurre blanc saus
of
Slow cooked shortrib van het kalf met ossenworst, stoof van boontjes, sjalot & krokante aardappel
en saus van sambai

of
Gegratineerde schorseneren met een crème van bieslook, beukenzwam,
vinaigrette van morilles en geschaafde belper knolle

***

Gegrilde tongfilet met gestoofde zuurkool, shiitake & paprika,
saus van beurre blanc en vinaigre de Banyuls
of
Rosé gebraden Barbarie eend met een karamel van amandel en korianderzaad,
stoof van de bout, groene kool en een saus van nootmuskaat
of
Ravioli van knolselderij en truffel, zoetzure pompoen, saus van cêpes met krokante Parmezaan en salie

***

Variatie van kwaliteits kazen
kaas ipv dessert supplement € 4,50

***
Parfait van nougatine met een coulis van mango & passievrucht en een tuille van amandel
of
Stapelaar met een cremeux van citroenbasilicum, panna cotta van honing,
crème van witte chocolade & pistache en sorbet van limoen en jasmijn

4 gangen                           € 77,50

5 gangen met kaas           € 89,50

Wij serveren naast onze wijnkaart ook een wijnarrangement. € 8,75 p/gl

Zowel de á la carte gerechten, als de uit verschillende gangen bestaande menu’s, worden regelmatig vernieuwd. Wij gebruiken louter verse ingrediënten voor onze vlees- vis en vegetarische gerechten. Daarbij laten we ons leiden door de seizoenen. Schieten bijvoorbeeld de asperges uit de grond, dan spelen wij daar direct op in bij de samenstelling van de menukaart.

In onze visgerechten is een belangrijke rol weggelegd voor vis uit de Noordzee, zoals tong, tarbot en kreeft. Hollands zuiglam, direct afkomstig uit de polder, is een favoriet van de chef, als het om vleesgerechten gaat.

De spijzen die wij met zorg, vakmanschap en passie bereiden in de keuken van restaurant De Moerbei, hebben hun basis in de Franse haute cuisine. Daarnaast vinden ook Aziatische en andere gastronomische invloeden hun weg naar onze keuken.

Naast ons menu á la carte serveren wij dagelijks menu’s van wisselende samenstelling :