LUNCHMENU

Bereidingen van tonijn, met een crème van Parmezaan & saffraan, rettich
en een vinaigrette van limoen
of
  Terrine van fazant en eendenlever met abrikozen, crème van vadouvan,
een compote van rode ui en krokant van sjalot
of

Bonbon van tomaat, bleekselderij, pesto van basilicum en ijs van mosterd

***

Gebakken scholfilet met bereidingen van bloemkool, lamsoren, hazelnoot en oester beurre blanc saus
of
Slow cooked shortrib van het kalf met ossenworst, stoof van boontjes, sjalot & krokante aardappel en saus van sambai 
of

Gegratineerde schorseneren met een crème van bieslook, beukenzwam,
vinaigrette van morilles en geschaafde belper knolle

***

Gebakken tarbot met Canadese kreeft, gekarameliseerde witlof,
een puree van waterkers en saus bouillabaisse
of
Rouleau van patrijs met bloedworst, gebakken ganzenlever, romige zuurkool,
pastinaak en een jus van cognac
of

Ravioli van knolselderij en truffel, zoetzure pompoen, saus van cêpes
met krokante Parmezaan en salie

***

*Variatie van kwaliteits kazen
(kaas i.p.v. dessert supplement €3,50)

***

Een brug van gekarameliseerde bladerdeeg met een mousse van
pure chocolade & tonkabonen, gel van bergamot en ijs van gezouten karamel
of
Bread & butter met gepocheerde peer, crème van 5 spices, saus van cassisbes en ijs van foelie

3 gangen                                                                € 59,50

Uitbreiding met tussengerecht of kaas* (4 gangen) €72,50
Uitbreiding met tussengerecht én kaas* (5 gangen) €85,00

Wij serveren naast onze wijnkaart ook een wijnarrangement. € 8,75 p/gl

Zowel de á la carte gerechten, als de uit verschillende gangen bestaande menu’s, worden regelmatig vernieuwd. Wij gebruiken louter verse ingrediënten voor onze vlees- vis en vegetarische gerechten. Daarbij laten we ons leiden door de seizoenen. Schieten bijvoorbeeld de asperges uit de grond, dan spelen wij daar direct op in bij de samenstelling van de menukaart.

In onze visgerechten is een belangrijke rol weggelegd voor vis uit de Noordzee, zoals tong, tarbot en kreeft. Hollands zuiglam, direct afkomstig uit de polder, is een favoriet van de chef, als het om vleesgerechten gaat.

De spijzen die wij met zorg, vakmanschap en passie bereiden in de keuken van restaurant De Moerbei, hebben hun basis in de Franse haute cuisine. Daarnaast vinden ook Aziatische en andere gastronomische invloeden hun weg naar onze keuken.

Naast ons menu á la carte serveren wij dagelijks menu’s van wisselende samenstelling :