Zowel de á la carte gerechten, als de uit verschillende gangen bestaande menu’s, worden regelmatig vernieuwd. Wij gebruiken louter verse ingrediënten voor onze vlees- vis en vegetarische gerechten. Daarbij laten we ons leiden door de seizoenen. Schieten bijvoorbeeld de asperges uit de grond, dan spelen wij daar direct op in bij de samenstelling van de menukaart.

In onze visgerechten is een belangrijke rol weggelegd voor vis uit de Noordzee, zoals tong, tarbot en kreeft. Hollands zuiglam, direct afkomstig uit de polder, is een favoriet van de chef, als het om vleesgerechten gaat.

De spijzen die wij met zorg, vakmanschap en passie bereiden in de keuken van restaurant De Moerbei, hebben hun basis in de Franse haute cuisine. Daarnaast vinden ook Aziatische en andere gastronomische invloeden hun weg naar onze keuken.

Naast ons menu á la carte serveren wij dagelijks menu’s van wisselende samenstelling :

DINERMENU

Terrine of Black Tiger gamba, home smoked salmon with fennel and a cream of dill
with a vinaigrette of saffron

or

Three preperations of duck: smoked and pickled duckbreast, rillette of the duckleg
and a terrine of the duckliver with a gel of Pommeau the Normandy

or

Lightly smoked and roasted celeriac with avocado, Parmesan foam, miso cream

***

Baked fillet of plaice with preparations of cauliflower, sea-aster, hazelnut
and oyster beurre blanc

or

Slow cooked short rib of the veal with sausage of oxtail, stew of green beans,
shallot & crispy potato and sauce of sambai

or

King’s ‘St. Jacobs’ bolete with sauce of lovage, sea-aster and elderflower

marinated yellow mustard seeds

***

On potato baked brill fillet with antiboise of tomato, stewed zucchini
and gravy of shrimps

or

Dutch roe deer with red beetroot, chantarelles, peas and gravy of cardamom
or

Artichoke au gratin with asparagus, salsify, gnocchi and thyme & rosemary sauce

***

*Variation of quality cheeses

cheese instead of dessert supplement € 3,50

***

A bridge of caramalized puff pastry with a mousse of pure chocolate & tonka beans,
gel of bergamot and ice cream of salted caramel

or

Pavlova of cassis with Dutch blackberries, Champagne sabayon and ice cream of verveine

4 courses € 77,50
5 courses € 87,50

 

In addition to our wine list, we also serve a wine arrangement. € 8.75 p/gl

It is possible that our dishes contain allergens.