Chefkok Hans de Bont

De inmiddels zeer ervaren chef kok geeft nu leiding aan een team van jonge koks. Juist het werken met deze ‘jonge gasten’ en hen waar nodig bijsturen, vindt hij een inspirerende uitdaging.

Hans de Bont is een vakman die alleen met het beste genoegen neemt. Hij houdt van duidelijkheid. “Als kok moet je zien waar je mee bezig bent, wat voor kwaliteit je in huis haalt. Even een stuk vlees uit een plastic verpakking trekken, dat is niets voor mij.”

De chef kok van restaurant de Moerbei houdt het graag simpel. Gerechten moeten herkenbaar zijn. ‘Basic’ met pure smaken, gemaakt van top ingrediënten. “Onze gasten moeten weten wat ze op hun bord hebben. Ze moeten zich achteraf niet afvragen, wat heb ik ook al weer gegeten.”

Gastvrouw Anjo de Bont

Gastvrouw Anjo de Bont is verantwoordelijk voor de wijnkaart. Zij is één van de dertig wijnmeesters van Nederland. Anjo weet dan ook alles op het gebied van wijn-spijscombinaties. Zij houdt van haar vak, en het combineren van wijnen en spijzen.

Als gastvrouw vertelt zij haar gasten graag over de verschillende soorten wijn, en waarom een bepaalde smaak nu juist past bij een bepaald gerecht. “Juist het feit dat veel van onze wijnen minder bekend zijn, maakt het des te leuker om onze gasten daarover te vertellen.”

Hans en Anjo de Bont, zijn al twintig jaar de drijvende krachten achter restaurant De Moerbei. Deze sinds 2008 met een Michelin ster bekroonde eetgelegenheid in het schilderachtige plaatsje Warmond, is gevestigd in een oude boerenhoeve. U genieten van een reeks heerlijke gerechten uit de Franse keuken en u bovendien laten verrassen door een zorgvuldig samengestelde wijnkaart.