Menu’s

Zowel de á la carte gerechten, als de uit verschillende gangen bestaande menu’s, worden regelmatig vernieuwd. Wij gebruiken louter verse ingrediënten voor onze vlees- vis en vegetarische gerechten. Daarbij laten we ons leiden door de seizoenen. Schieten bijvoorbeeld de asperges uit de grond, dan spelen wij daar direct op in bij de samenstelling van de menukaart.

In onze visgerechten is een belangrijke rol weggelegd voor vis uit de Noordzee, zoals tong, tarbot en kreeft. Hollands zuiglam, direct afkomstig uit de polder, is een favoriet van de chef, als het om vleesgerechten gaat.

De spijzen die wij met zorg, vakmanschap en passie bereiden in de keuken van restaurant De Moerbei, hebben hun basis in de Franse haute cuisine. Daarnaast vinden ook Aziatische en andere gastronomische invloeden hun weg naar onze keuken.

Naast ons menu á la carte serveren wij dagelijks menu’s van wisselende samenstelling :

  • Moerbei 3 gangen lunch 45 euro

  • Moerbei 4 gangen diner 69,50 euro

  • Moerbei 5 gangen diner 79,50 euro

  • Moerbei 6 gangen diner 89,50 euro

Moerbei menu

Gemarineerde en gebakken coquille Saint Jacques met structuren van komkommer en een crème van sesam met wasabi

***

Op aardappel gebakken grietfilet met antiboise van tomaat en wilde spinazie

***

**Gebakken ganzenlever met bereidingen van ui en een kalfsjus met kruidnagel

***

Rose gebraden wilde eend met een cromesquis van het pootje en een jus van sinaasappel met groene peper

***

** Assortiment van kaas

***

Gepocheerde nectarine met sorbetijs van witte chocolade en butterscotch en een saus van cassisbessen

  ( 4 gangen ) 69,50

**( 5 gangen ) 79,50

**( 6 gangen ) 89,50

Het is niet uitgesloten dat onze gerechten allergenen bevatten. Vraag advies aan de bediening.