Menu’s

Zowel de á la carte gerechten, als de uit verschillende gangen bestaande menu’s, worden regelmatig vernieuwd. Wij gebruiken louter verse ingrediënten voor onze vlees- vis en vegetarische gerechten. Daarbij laten we ons leiden door de seizoenen. Schieten bijvoorbeeld de asperges uit de grond, dan spelen wij daar direct op in bij de samenstelling van de menukaart.

In onze visgerechten is een belangrijke rol weggelegd voor vis uit de Noordzee, zoals tong, tarbot en kreeft. Hollands zuiglam, direct afkomstig uit de polder, is een favoriet van de chef, als het om vleesgerechten gaat.

De spijzen die wij met zorg, vakmanschap en passie bereiden in de keuken van restaurant De Moerbei, hebben hun basis in de Franse haute cuisine. Daarnaast vinden ook Aziatische en andere gastronomische invloeden hun weg naar onze keuken.

Naast ons menu á la carte serveren wij dagelijks menu’s van wisselende samenstelling :

  • Moerbei 3 gangen lunch 49,50 euro

  • Moerbei 4 gangen diner 72,50 euro

  • Moerbei 5 gangen diner 82,50 euro

  • Moerbei 6 gangen diner 92,50 euro

Moerbei menu

Op Japanse wijze gemarineerde zalm met sojaboontjes en tempura van langoustine

***

Gebakken tarbot met spinazie, pangsit goreng en een saus van bouillabaisse

***

**Gegrilde tongfilet geserveerd op een salade van artisjok, aardappel en kalfstong met een vinaigrette van truffel

***

Rosé gebraden runderlende met gestoofde sukade en een jus van rode wijn en kruidnagel

***

** Assortiment van kaas

of

**Warm appeltaartje met Vacherin Mont d’or, schuim van gember en krokante rozemarijn

***

Dessert van specerijen met gekarameliseerde banaan, advocaat en roomijs van foelie

  ( 4 gangen ) 72,50

**( 5 gangen ) 82,50

**( 6 gangen ) 92,50

Het is niet uitgesloten dat onze gerechten allergenen bevatten. Vraag advies aan de bediening.